Länsmansgården Design hjälper dig att förverkliga dina trädgårdsdrömmar från ritning till färdig trädgård.

Länsmansgården Dalby

Länsmansgården Design erbjuder

 

 • Vi erbjuder allt från skalenliga ritningar till illustrationer, växtlistor och material- och belysningsplaner.
 • Vi hjäper även till med projektledning, skötselplanering och anläggning i anslutning till ett befintligt projekt.
 • Tillsammans med våra duktiga sammarbetspartners är vi med dig hela vägen från skiss till färdig trädgård.

Med hundratals projekt i bagaget har Länsmansgården Design stor erfarenhet att hjälpa dig skapa en utemiljö att trivas i året om.

Karolina på Länsmansgården

Karolina på Länsmansgården

Karolina Brising och är utbildad Trädgårdsingenjör vid SLU i Alnarp och driver idag trädgårdsdesignföretaget Länsmansgården Design AB.

 

Karolina har också en kandidatexamen i landskapsplanering, en lärarexamen samt kunskaper i textilformgivning och måleri.

Sedan barnsben har växter och design spelat en avgörande roll i Karolinas liv därför har hon också med åren samlat på sig breda kunskaper inom växtkomposition, växt- och ståndortslära samt trädgårdsarkitektur.

Idag bor och verkar Karolina på Länsmansgården i Dalby och det är också här som hennes passion för färg och form blommar ut i full skala.

 

Du hittar Karolina på Instagram under namnet

spa, Annabelle, hortensia

Länsmansgården i Dalby

Länsmansgården är namnet på den 1700-tals gård i Dalby där Karolina Brising bor och verkar.

Runt gården finns idag en 2600 m2 stor tomt där en ny trädgård sakta med säkert håller på att växa fram.

Genom att använda ett strikt formspråk i kombination med böljande planteringar, hoppas Karolina kunna bjuda på såväl inspiration som stilfullhet.

Länsmansgården – från då till nu

Efter en omfattande renovering av boningshuset flyttade Karolina och hennes familj in på Länsmansgården i mars 2015. Trädgården var då nästintill orörd och bestod mestadels av gräsmatta, grusytor och gamla fruktträd. Ett halvår efter inflyttningen påbörjades anläggningen av en ny trädgård med ny formgivning och en ny struktur. Då lades grunden till det som idag är en formell trädgård i sann engelsk anda.

På framsidan av boningshuset finns en nyanlagd idegransparterre gjord efter ett gammalt klassiskt mönster. Samma symbol finns även i loggan till företaget Länsmansgården Design. Tanken är att denna parterre alltid ska finnas med i verksamheten och ständigt förändras och utvecklas. Därför kommer även planteringarna i parterren att inta nya skepnader, säsong för säsong och år från år.

På baksidan av huset byggdes våren 2019 ett orangeri med inspiration från både Frankrike och England. Runt omkring orangeriet kommer det successivt att växa fram en grönskande trädgård indelad i olika rum. Idag finns här här en köksträdgård, en koifiskdamm och SPA och du kan också uppleva många vackra planteringar där lökväxter, annueller och dahlior står för prakten.

Trädgården på Länsmansgården ligger Karolina varmt om hjärtat och har en betydelsefull roll i företaget och varumärket Länsmansgården Design. Här finns möjlighet för Karolina att utforska sitt enormt stora intresse för perenner, lökväxter och rosor samt bjuda besökare på sann trädgårdsglädje. Idag är trädgården en oas och experimentverkstad där besökare kan njuta, gå kurs, utforska, dra lärdom och framförallt uppleva trädgård på ett alldeles speciellt vis.

 

Ett besök i trädgården på Länsmansgården lämnar avtryck för livet!

 

Boka en guidad visning av trädgården

  Följ Länsmansgården Design på Instagram

  Dahlia maya sunglow orange
  Dahlior i skymning

  Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.