Varje vår brukar jag plantera penséer i terracottakrukor och blomsterlådor i vårt sommarhus i Peppinge på Österlen. I år var jag dock för sent ute och alla små söta violpenséerna på Åbergs Trädgård var slut för säsongen. Istället fick jag köpa de lite dyrare violerna, Viola cornuta.

Viola cornuta i terracotta kruka

Både jag och min man Anders är förtjusta i de mörkare färgerna och i år föll valet på mörkvioletta violer.

Viola cornuta i terracotta kruka

Förra veckan var Anders nere i stugan och tvättade av markteglet med högtryckstvätt så nu är teglet rent och fint igen. Men av erfarenhet vet jag att det inte håller så länge, så det gäller att njuta för stunden.

Formklippt buxbom och marktegel

I de svarta balkonglådorna under fönstren har jag planterat mörklila viola cornuta. På bilden syns också en liten del av buxbomsrabatten med buxbomsklot som finns i ena hörnet av vår skånelänga.

Ha en fin söndag!