Vinterförvaring i boden

Plötsligt slog kylan till i Skåne och temperaturen sjönk under -10 på termometern. Som tur är har vi de flesta av våra lite känsligare växter på vinterförvaring i boden så här års, så de tog ingen skada.

Förra året byggde vi en redskapsbod i trädgården avsedd för verktyg och förvaring men som vanligt när hösten kom var jag tvungen att fylla upp den med växter. Främst är det våra medelhavsväxter som får bo i boden i + 8 grader och de verkligen stormtrivs med det. När sen vårsolen börjar leta sig in och temperaturen stiger blir det för varmt för dem och då får de flytta ut i trädgården. Detta brukar vara omkring mitten av maj här i Skåne.

Växter på vinterförvaring

Som ni ser har vi de flesta av växterna mitt på golvet i en salig röra. Jag brukar lägga ut vanliga plastsäckar under plastbrättena som krukorna står i. Anledningen till att de står i plastbrätten är att jag ska kunna vattna fram på vårkanten när solen torkar upp i krukorna.

Cyklamen på vinterförvaring

Medelhavsväxter

Mestadels har jag medelhavsväxter i boden såsom afrikas blå lilja och pelargoner men som ni ser på bilden har några julrosor och cyklamen slunkit sig in. Anledningen till detta är att jag och några vänner besökte Gartneriet Spiren härrom veckan och då fick med oss hem både utsökta julrosor och cyklamen. Det är dessa så skönheter ni ser i förgrunden.

Vinterförvaring av pelargoner

För någon vecka sedan klippte jag också ner våra pelargoner. De såg helt förfärliga och vissna ut och jag stod helt enkelt inte ut att se dem längre. Egentligen är det för tidigt för vårklippning av pelargoner men jag tänker att går det så går det och pelargoner är ju faktiskt ganska tåliga.

Lagerträd på vinterförvaring

På vinterförvaring har vi också våra två stora lagerträd som brukar stå vid entrén. Lager är ju en typsik medelhavsväxt hemmahörande vid och runt Medelhavet och vill du veta mer om just medelhavsväxter i Sverige kan du kika in här:

Gul dubbel julros

Julroskärlek

Avslutningsvis måste jag bara visa ett par bilder på några av de underbara julrosor som jag handlade med mig hem från Danmark. Visst är de galet fina och nu väntar jag bara på att tjälen ska gå ur jorden så att jag kan plantera ut dem i trädgården.

Dubbel mörkrosa julros

Alltså denna läckerhet….vad säger ni, visst är den oemotståndlig?

Fläckig julros

Eller denna ljuvlighet som är vit med mörkrosa prickar…. kan det bli bättre?

Julros i motljus

Nu säger jag tack och hejdå för denna gången. Nästa gång vi ses hoppas jag verkligen är det är ute i trädgården som blogginlägget kommer att ha sitt fokus.

Ha det fint!

Bästa Hälsningar Karolina