Framför huvudingången båda sidor om entrétrappan till vår gård har vi en stor samling våriga krukor just nu. I höstas köpte vi några större frosttåliga stengodskärl från Cadabra Design, dessa syns i bakgrunden på bilden http://www.cadabradesign.se/produkt/vaso-colosseo/. För en månad sedan kände vi att vi ville utöka antalet krukor ytterligare och då föll valet på svartbruna lerkrukor från Flyinge Plantshop http://www.flyingeplantshop.se

Påfyllning av jord till våriga krukor framför entrén på Länsmansgården i Dalby

Det gick åt en hel del jord när krukorna skulle fyllas på inför säsongen. Jag brukar använda en färdiggödslad jord från t ex Hasselfors (E-jord eller U-jord). Efter någon månad brukar jag dessutom tilläggsgödsla för att näringen ska räcka till en riklig blomning under hela växtsäsongen.

Mörka krukor vid entrén till Länsmansgården i Dalby

I botten av krukorna (över dräneringshålet) brukar jag lägga en bit kartong. Då hålls jorden på plats i krukan och man slipper få jord ut på underlaget.

Lila penséer i våriga krukor vid entrén till Länsmansgården i Dalby

I år föll valet på penséer i lila och violetta toner till krukorna. Jag beställde också lilafärgad gyllenlack och vinröd alunrot från min lokala blomsterbutik, Tusen Sköna Ting.

Lila penséer vid entrén till Länsmansgården i Dalby

I den buxbomskantade rabatten vid uteplatsen har jag också planterat penséer och gyllenlack i lila toner. På bilden ser ni en vybild över gårdsplanen och entrén till boningshuset här på Länsmansgården i Dalby.