Tänk så skönt med lite värme! Här i Skåne var det riktigt varmt förra helgen med temperaturer runt 20 grader. Nu känns det att sommaren snart är på gång och överallt i rabatterna händer det saker. Men bäst är nog ända att allt tulpanlökarna som vi satte i höstas nu börjat blomma…..tänk nu börjar min tulpanfrossa.

Närbild på tulpanfrossa i orange och rosa

De flesta lökarna som jag och min man Anders satte i höstas planterades i cirkelparterren framför vår hus. Jag valde att låta färgskalan på tulpanerna i cirkeln gå i rosa, orange och svart tätt följt av lila Allium.

Kanske är det lite galet att plantera så mycket lökväxter på ett och samma ställe, men ni måste hålla med om att det blir en härlig masseffekt. Ibland kan det också kännas lite befriande att gå ALL IN på någonting och just nu är jag oändligt glad över att jag våga de prova denna underbara karamellmix.

Tulpanfrossa i rosa och orange i cirkelparterren framför Länsmansgården i Dalby

Föst ut att blomma är den rosa Darwinhybriden Tulipa ‘Dynasty. Någon vecka efter att Dynasty har slagit ut börjar nästa Darwinhybrid, denna sorten heter Tulipa ‘Orange Ballon’. Både Dynasty och Orange Ballon är medeltidiga sorter vilket innebär att de blommar i mitten av april till mitten av maj.

När så Dynasty och Orange Ballon är fullt utslagna börjar de svarta tulpanerna ‘Black Hero’ och ‘Queen of Night’ att slå ut. Båda dessa tulpansorter tillhör den sena gruppen vilket göra att de blommar i maj månad.

Vy över våriga rabatter med tulpaner och penséer

Orange, rosa och svart är kanske en lite vågad färgskala för de flesta, men själv tycker jag att det är härligt med mycket färg. Speciellt på våren när längtan efter färg och grönska är stor.

Närbild på tulpanfrossa i rosa och orange

Lördagen den 7 oktober kl 13.00 kommer jag att föreläsa om vårlökar hos Karl Fredrik på Eklaholm http://karlfredrik.se/evenemangskalender2017.html.

Då kommer det att finnas möjlighet att köpa en del av de tulpansorter som jag planterat i cirkelparterren och som finns med i detta inlägg. Naturligtvis kommer det också att finnas många andra härliga sorter i butiken.

Karl Fredrik på Eklaholm finns i Hagestad Radby på Österlenvägen 1081 i Löderup på Österlen. På Instagram hittar ni honom under namnet @karlfredrik.se

Varmt välkomna och ha en härlig torsdagkväll!