I cirkelparterren framför vårt hus här på Länsmansgården blommar just nu de allra sista av våra tulpaner. Det har verkligen tagit lång tid för dessa ljuvligheter att slå ut så nu njuter vi så mycket det bara går.

Svarta tulpaner framför entrén till Länsmansgården i Dalby

De svarta tulpansorterna som ni ser på bilderna är dels Tulipa ‘Queen of Night’ och dels Tulipa ‘Black Hero”. Mitt i cirkeln står en svartbränd stengodsurna från Cadabra Design, jag tycker att den smälter fint in i det svarta tulpanhavet.

Queen of Night är en klassisk tulpan med mörkt purpurfärgade nästan svarta kronblad. Den blir ca 60 cm hög och passar fint att använda i samplantering med andra växter. Här hos oss på Länsmansgården står Queen of Night ihop med andra tulpaner men den skulle även fungera bra i en perennrabatt. Blommorna har en oemotståndlig sammetslyster och är fantastiska på att lyfta fram andra blommor i planteringen.

Black Hero tulpanerna är verkligen otroligt läckra med sina fyllda pionlika blommor. Färgen på blommorna är mörkt kanstanjebrun och med en vacker silkesglans. Black Hero blommar från maj månad och blir ca 60 cm hög.

Närbild på tulpanen Black Hero

En närbild till på den fantastiskt vackra Black Hero.

Vy över cirkelparterren på Länsmansgården

Den här bilden tog jag för några dagar sedan när solen var på väg ner bakom grannens hus. Visst blir det fint med kvällsolen som speglar sig i tulpanernas kronblad.

Svarta tulpaner i cirklen

Hoppas att ni alla får en fin torsdagkväll!