För några veckor sedan fick jag och mina trädgårdsvänner förmånen att besöka paret Lustüs trädgård i Vordingborg i Danmark. Bente och Ove Lustü har en underbar skogshave och så här års syns deras stora intresse för snödroppar lite varstanns i trädgården.

Bente och Ove är galanthofiler och samlar på snödroppar både ovanliga och vanliga. Såklart fick jag och mina trädgårdsvänner en guidad visning i trädgården av Bente som berättade och visade många av sorterna.

Snödroppar

Runt huset finns en fantastiskt fin stensättning gjord av gatsten och på baksidan skymtar en av många magnolior som finns i trädgården. Magnoliarabatten syns fint även inifrån huset och under vårvintern är det en klar fördel att kunna sitta inne och njuta av snödroppsrabatten utanför.

Snödroppar

Det är verkligen svårt att inte falla hejdlöst för dessa skönheter.

Bente och Åsa

På bilden syns Bente Lustüs tillsammans med min vän Åsa Langefors (@gardenasa) i samspråk om en av snödroppssorterna.

Snödroppar i närbild

Föröka snödroppar

Så här års finns det tusen och åter tusen snödroppar i trädgården hemma hos paret Lustüs. Vill du veta mer om hur du själv får snödropparna i din trädgård att öka i antal så kika vidare här:

Snödroppar i gräset
Snödroppar under bokhäck

Själv är jag mycket förtjust i att plantera snödroppar och tidigblommande lökväxter i rabatter och under häckar. Användningen av tidigblommande lökväxter är för mig ett sätt att ge trädgården ytterligare en dimension av blomning och speciellt under den annars så tråkiga vårvintern ger lökväxterna mycket glädje tillbaka.

Husgavel hos Bente och Ove
Vinterträdgård

Hemma hos Bente och Ove hänger boningshuset fint ihop med den omgivande trädgården. På bilden syns en av siktlinjerna som finns i trädgården och som lyfter uttrycket och känslan till en trädgård utöver det vanliga.

Trampstenar i dammen

Sista bilden i detta inlägg är en vy över dammen med tramstenar som finns i trädgården. Vem skulle inte vilja ha en sådan damm hemma?

Stort tack Bente och Ove för ett underbart besök hemma i er have och hoppas vi ses snart igen!

Bästa hälsningar från Karolina