Rosa tulpaner i vas

För mig är vintermånaderna januari till och med mars starkt förknippat med tulpaner i vas. Varje vecka brukar jag unna mig och familjen ett härligt fång fräscha och krispiga tulpaner att sätta på en väl synlig plats.

Rosa tulpaner i vas har för mig blivit ett sätt att hantera den långa väntan på våren och i detta inlägget ser ni ett axplock av bilder från mitt hem.

Rosa-tulpaner-i-ittalavas

Alvar Aalto med rosa tulpaner

Den kanske mest klassiska tulpanvasen av dem alla är Alvar Aalto vasen från Iittala. Här ser ni den vita varianten tillsammans med ljusrosa och princesslika tulpaner. För mig som älskar rosa är detta en härlig och fin kombination.

rosa-tulpaner-och-körsbärskvistar-1

En rustikare känsla

Vill man istället ha en lite rustikare känsla för sin tulpanbukett kan man använda en vanlig blomkruka som vas. Just i detta fallet har jag satt en vas inuti krukan och i den har jag placerat mina gammelrosa fransiga tulpaner.

Den gammelrosa färgen tilltalar mig mycket i år och jag önskar jag visste namnet på den snygga tulpansorten, men dessvärre vet jag inte det. Är det någon kan hjälpa mig med sortnamnet hade jag blivit mer än överlycklig.

rosa-tulpaner

Holmegaard Old English Vas

Nästa fina vas med rosa tulpaner är en klassiker från Holmegaard vid namn Old English

Så här lyder produktbeskrivning från Holmegard:

“Inredningsmodet blomstrar och inredning med och intresset för vackra blomsterarrangemang ökar kraftigt. Old English-vasen från Holmegaard har designats i samarbete med blomsterkonstnären Claus Dalby. Med utgångspunkt från den engelska trädgårdstraditionens överdådiga blomsterrabatter är Old English-vasen som gjord för att visa upp blommorna på bästa sätt. Vasens smala hals och rymliga bägare gör att den passar perfekt för både bundna och lösa blommor. Blomvasen Old English är tillverkad i transparent glas och finns i två storlekar: Här i 24 cm höjd samt en mindre variant på 19 cm. I serien finns även blomsterskålar. En perfekt presentidé till alla som uppskattar den energi som levande blommor skapar”.
rosa-tulpaner-i-silverfat

En tulpankreation på silverfat

Förra året vid den här tiden gjorde jag blomsterkreationer till en kund i samband med ett 70-års firande. Ett av resultaten ser ni på bilden här ovanför, det blev ett fluffigt rosa tulpanfat.

Blomsterkreationen ni ser är uppbyggd i oasis och i botten under tulpanerna har jag sedan använt vaxblomma och plättar i luften.

rosa-tulpaner-i-cylinderformad-vas

Jag avslutar med en enkel bukett rosa tulpaner i en cylinderformad vas. Ha nu en fortsatt fin vecka och

Bästa hälsningar från

Karolina