I november satte jag mängder med rosa tulpaner i zinkspannar här på Länsmansgården. Lökkrukorna har jag sedan förvarat under tak i ett av skjulen som vi har på tomten. Det viktigaste som man bör komma ihåg om man vill planterar lök i kruka är att det inte kommer ner fukt i jorden under vintern. Då ruttnar löken och arbetet blir ogjort. I början av april är det sen dags att sätta ut krukorna i trädgården så att regn och sol kan börja verka och tulpanerna börja växa.

Rosa tulpaner och en vattenkanna i zink

Först var jag osäker på vilken färg jag skulle välja men efter många turer fram och tillbaka på lökgrossistens hemsida föll valet på en rosa tulpan. Sorten heter Light and Dreamy och är supersnygg tycker jag. Dels har den en fin rosa färg och sen är den också stilig hela vägen från knopp till fullt utslagen blomma.

Rosa tulpaner i zinkspannar intill uthuset

Jag tycker att det är fint att kombinera den rosa färgen hos tulpanerna med vinröda och kopparfärgade toner. I några av krukorna har jag därför satt alunrot med blad i dessa färger. På bilden ser ni dessutom vårt gamla symaskinsbord som jag lagt en träskiva på….och vips så blev det ett enkelt bord. Här har jag ställt brunsvara krukor med lite olika utplanteringsväxter i samt en liten japansk lönn.

Tulpanfrossa

Tulpanen Light and Dreamy i zinkspannar tillsammans med rosa förgätmigej, vinröd alunrot och en rosa hortensia. För mig är detta en utsökt färgkombo!

Rosa tulpaner och ett glas rosévin

Vad passar väl bättre till än rosa tulpandröm än ett glas rosévin i kvällsolen på bänken?

Ha en fin tisdag alla!

Rosa tulpaner i närbild uppifrån