Projekt

Villaträdgård i Dalby

Privatkund

2015

Beskrivning

    Uppdrag

  • Formgivning

  • Växtförslag

  • Växtbeställning

  • Projektledning

Sextiotalshuset i Dalby behövde en ny trädgårdsentré eftersom huvudingången idag ligger på baksidan av huset. Familjen upplevde att besökare inte visste var de skulle gå in någonstans och att platsen kändes rörig. Uppdraget blev därför att skapa en mysig entré där ytorna runt omkring skulle ha en känsla av innergård.

I trädgårdsdesignförslaget fick familjen en helt ny utformning av entrén. Markmaterialen ändrades från betong till gatsten och sjösten och ut mot parkeringen byggdes ett nytt plank som avgränsning. För att underlätta för skötsel och växtinköp fick familjen även planteringsplaner med växtförslag inritade. Eftersom man också behövde hjälp med cykelförvaring och en ny uteplats, ritades både cykelförråd och ett generöst trädäck in i förslaget.

1/14

”Mycket bra konsultation, dokumentation, genomförande och uppföljning. Länsmansgården Design utformade vår baksida och entré samt plats för cyklar tillsammans med förslag på växter och rabatter. Noggrant förarbete, genomförande och uppföljning och rekommendationer för trädgårdens fortsatta utveckling. Dessutom utförliga ritningar vilket gjorde arbetet både för oss och hantverkare enkelt och säkerställde att resultatet verkligen blev i enlighet med visionerna. Smakfullt, lyhört, genomarbetat och noggrant. Våra bästa rekommendationer!”

Jens Fredholm, Dalby

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.