Projektbeskrivning

Stilfull, färgstark och lättskött perennrabatt

Uppdrag: Trädgårdsdesign för perennrabatt

Beskrivning: Under vintern 2015 fick jag frågan om jag ville komponera en stilfull, färgstark och lättskött perennrabatt till en familj i Dalby. Familjen hade redan en färdig perennrabatt i trädgården men ville göra en förändring av växtmaterialet i rabatten. Anledningen till förändringen var att vissa av perennerna hade förvuxit sig och nu tog över rabatten. Familjen ville istället ha en lättskött och färgstark perennrabatt med blomning från juli till september.

När det gällde växtmaterialet till perennrabatten valde Länsmansgården Design perenner med stilfull, lättskött och färgstark karaktär. De flesta av perennerna i designförslaget var sensommarblommande men även några tidigblommande sorter letade sig in i växtmaterialet. I den nya perennrabatten blev färgskalan violett och rosa, tillskillnad mot de gamla som gick i gult och blått. Resultatet av trädgårdsdesignen för perennrabatten ser ni nedan. Hoppas att ni gillar det ni ser!

Kund: Villaägare i Dalby, Skåne

Anläggningsår: 2016

”Arbetet med att anlägga en ny perennrabatt gick väldigt enkelt och smidigt. Karolina hjälpte mig med kontakter för att gräva ut den  gamla rabatten samt berättade också var jag skulle beställa den nya jorden.

Hon gjorde också väldigt tydliga och bra ritningar med en färgskala som gjorde det enkelt för mig att förstå. Karolina hjälpte också till med beställning av alla perenner. Jag är supernöjd med resultatet och kan varmt rekommendera henne om du behöver hjälp med att planera en ny rabatt eller en hel trädgård”.

Tobias Carlsson, Dalby

Före

Vildvuxen perennrabatt
Perennrabatt klar för plantering

Efter

Sensommarblommande perennrabatt med färgstark karaktär
Trampstenar mellan buxbomshäckar och perennrabatten
Lättskött och stilfull perennrabatt
Sensommarblommande perennrabatt
Färgstark perennrabatt med sensommarblomning