Projektbeskrivning

Trädgårdsdesign för finsmakaren

Uppdrag: Trädgårdsdesign DETALJERAD

Beskrivning: Den gamla 20-talsvillan hade stått tom i flera år när jag och min dåvarande make köpte huset, men det kom att dröja flera år innan arbetet med trädgården kunde påbörjas på allvar. Huset var i mycket dåligt skick och det krävdes en omfattande renovering för att göra det beboeligt. Arbetet med trädgården kunde därför inte påbörjas förrän under våren 2004.

I den gamla trädgården fanns inte mycket av värde förutom några förvuxna fruktträd och några schersminbuskar. Den var som ett orört trädgårdsland som bara väntade på att någon skulle sätta händerna i jorden. Projektet kom att bli en ny och livsviktig fritidssysselsättning för mig och för var dag som gick blev jag bara mer och mer förälskad i trädgården. Jag läste noggrant på om olika stilar och tidsepoker och blev starkt inspirerad av den Engelska trädgårdskonsten. Nu kunde jag ge den gamla 20-tals trädgården ett nytt liv och en ny design:

“En trädgård för finsmakaren”

Vid denna tidpunkten i min karriär skaffade jag mig en förkärlek för gammaldags perenner, rosor och formklippta buxbomshäckar. Kanske var det också här som mitt sätt att formge trädgård började ta form på allvar. Jag ville ge den gamla trädgården en genuin och stilren klang med ett mjukt och böljande formspråk. Jag ville skapa en klassisk trädgård som passade ihop med husets karaktär och tidsanda men med en ny vacker färgskala.

(Bilderna är tagna under perioden 2014-2016).

Kund: Privatägd villaträdgård i Dalby, Skåne

Anläggningsår: 2004-2008

Formklippt och trampstenar i finsmakarens trädgård
Stilren trädgårdsdesign för finsmakaren
Fågelholk i Pergola
Marktegel och pergola vid uteplats för finsmakaren
Trädkoja lite undanskymd i finsmakarens trädgård
Pergola och marktegel i trädgårdsdesign för finsmakaren
Formklippta häckar i finsmakarens trädgård
Färgkontraster för finsmakaren
Entre och framsida till 20-tals villa med ny trädgårdsdesign
Tidstypisk trädgårdsdesign i 20-talsvilla