Projektbeskrivning

Trampstenar i grus med stålkanter som ram

Uppdrag: Rådgivning

Beskrivning: Familjen i den röda 70-talsvillan i Dalby hade problem med en svår den av tomten och beställde därför en rådgivning hos Länsmansgården Design. Problemet var ett skuggigt och torrt läge i en del av trädgården som sluttade ner mot gatan. Familjen hade försökt själv under en tid att hitta idéer för hur denna del av trädgården skulle utformas, men inte lyckats komma vidare.

Länsmansgårde Design gjorde i detta fallet ett besök hos familjen under hösten 2015. Resultatet av besöket och rådgivningen blev en helt ny utformning för den besvärliga delen av tomten. För att skapa form och harmoni i rummet rådde Länsmansgården Design familjen att lägga grus och trampstenar på den svåra ytan. För att avhjälpa lutningen ramades rabatterna in med mjukt böjda stålkanter och på så vis kunde nivåskillnaderna trollas bort. Resultatet blev ett sammanhållet rum med enkel och stilren formgivning.

En rådgivning är alltid lämplig när du vill komma igång med eller vill komma vidare i ett redan pågående trädgårdsprojekt. Kanske har du fastnat i uppstarten och behöver nya råd och hjälp med handledning eller så vill du bara ha ett kunnigt bollplank som svarar på alla  dina frågor. Till exempel kan det vara frågor som handlar om formgivning, materialval, växtval, skötsel, konstruktioner, en växt som är sjuk eller någonting annat som rör din trädgård.

Våren 2016 anlades så detta nya trädgårdsrum i familjens trädgård och hur det blev kan ni se på bilderna nedan. Familjen fick även hjälp med växtförslag för det torra och skuggiga läget.

Kund: Villaägare i Dalby, Skåne

Anläggningsår: 2015-2106

Rådgivning på svår del av villatomt
Trampstenar i grus med stålkanter som ram
Rådgivning i villaträdgård med miscanthusgräs
Rådgivning på svår del av tomt
Trampstenar, grus och stålkanter