Projektbeskrivning

Gatsten, rosor och lavendel i lantlig idyll

Uppdrag: Trädgårdsdesign DETALJERAD med växtbeställning och plantering

Beskrivning: I utkanten av bokskogen precis där odlingslandskapet börjar ligger en vacker skånegård med halmtak. I skogsbrynet ovanför tomten finns ett hjorthägn och i den stora trädgården bakom huset strövar hönsen fritt. För mig är detta lantlig idyll när den är som vackrast.

När jag träffar familjen i huset för första gången sommaren 2015, finns önskemål om pool med tillhörande poolhus och uteplats. På tomten fanns vid detta tillfälle mestadels gräsmatta, några träd och buskar, men nu ville familjen göra en total och genomgripande förändring. Runt poolen ville familjen ha ett trädäck och utanför detta lättskötta, vackra planteringar med framförallt rosor och lavendel. Familjen ville också att entrén in till trädgården skulle kännas välkomnande med ett mjukt formspråk och tidstypisk gatsten.

Länsmansgården Design fick förtroendet att hjälpa familjen med formgivning, detaljritningar samt växt- och materialval. De tjänster som familjen valde hittar ni i paketet Trädgårdsdesign DETALJERAD. När så alla ritningar och beslut var fattade tog Länsmansgården Design in offerter från en rad plantskolor, varefter växter kunde beställas, levereras och planteras i maj 2016.

Kund: Villaträdgård i Svedala, Skåne

Anläggningsår: 2016

Före

Villaträdgård före anläggningen
Före anläggningen - den nya poolen gjuts

Efter

Gatsten med lavendel i lantlig idyll
Hostor som marktäckare i idyllen på landet
Gatsten kantad med lavendel och rosor
Lavendel och gatsten möter gräsmatta
Lantlig idyll med rödbladig smällspirea i närbild
Perennrabatt med lavendel och lammöron
Lättskött plantering i lantlig idyll