Narcisser inomhus

Vårvinterna är här och med den rätt tidpunkt för att odla narcisser inomhus. Jag älskar verkligen narcisser och eftersom det numera finns gott om sorter att köpa i handeln kommer detta inlägg att handla om just dessa.

Fortfarande är det några veckor kvar till påsk vilket ju är det tillfälle då vi har som mest narcisser i våra hem. För kanske är det också nu under slutet av vintern och början av våren som vi har som störst sug efter blommor och grönska.

lökväxter-inomhus

Lökurnor från Bilka

Jag brukar nästan alltid göra en tur till Bilka i Danmark i slutet av februari eller början av mars. Bilka har ett stort sortiment av förodlade lökurnor som går att köpa till ett hyfsat pris. Det ni ska tänka på om ni åker till Danmark är att det endast är vissa Bilka som har gardencenter, så kolla upp det innan ni kör är ett säkert tips från mig.

gula-narcisser

Förra året köpte jag på mig många spännande narcissurnor på Bilka och några av dessa ser ni här på bilden ovanför.

kopparkittel-med-narcisser

Lökarna planterades senare ut

Dessutom tycker jag att narcisser är jättefina i knopp som här på bilden. Jag tror att detta är Narcissus ‘Mount Hood’ som håller på att slå ut.

Vill man kan man senare fram på vårkanten plantera ut sina narcisslökar i trädgården. På så vis har de både erbjudit fägring inomhus och nästa vår erbjuda fägring utomhus.

bridal-crown

Narcissus ‘Bridal Crown’

Här i koppar hinken hittar vi en välkänd men vacker narciss vid namn Narcissus ‘Bridal Crown’. Som många säkert känner igen är detta en tazette som ofta används i adventstider. För mig är tazetter lika mycket vårblommor som julblommor därför använder jag den rikligt under vårvintern inomhus.

tazetter

Tazetter är både enkla att odla och fina att se på, därför återkommer jag ständigt till att odla tazetter i kruka inomhus.

Narcisser-och-klockhyacinter-på-plåtbord

Sista bilden får bli en bild som uppmärksammades av tidningen Gardeners’ World förra våren. Ha det fint alla så ses vi snart igen!

Bästa hälsningar från

Karolina