Redan tidigt på morgonen kunde man ana att det skulle bli en fin och solig Alla Hjärtansdag här i Dalby. På maken låg frosten som en tunn filt över trädgården och genom fruktträden på gräsmattan silades solljuset så där vackert som det bara gör i februari.

Jag fyllde på mat till småfåglarna i vårt fågelmatningsträd. Just nu har vi ett fågelhus samt flera hängande matningsstationer som hjälper till att förse våra småfåglar med frön, talgfett och jordnötter. Trädet står utanför köksfönstret och därifrån kan vi sen njuta av småfåglarna när de förser sig av läckerheterna.

Blåmesar är småfåglar som gärna besöker fågelmataren

Vid vårt fågelmatningsträd ser vi många olika fågelarter varje dag. De vanligaste och de vi ser oftast är talgoxe, blåmes, pilfink, koltrast och rödhake. På bilden ovan ser ni en blåmes som precis tagit sig en jordnöt vid den hängande fågelmataren från Wildlife Garden.

Februarisol på Länsmansgården

Efter påfyllningen av fågelmat passade jag på att ta mig en runda i trädgården och spana efter knoppar. Ska jag vara ärlig var det ett tag sedan sist och det hade verkligen hänt både ett och annat i rabatterna.

Äppelträd och krokus
Krokus på gång

Runt äppelträden i gräsmattan hade det kommit upp krokus, tänk så härligt!

Vårvinter i woodlandet

I woodlandet hittade jag både julrosknoppar och vintergäck. Lägga också märke till hur fint solen speglade sig i bladverket hos de vintergröna arterna.

Vintergäck i rabatten

Intill husgrunden hade vintergäcken kommit riktigt långt så därför fick just dessa vara med på bild.

Mosskrukor och lyktor

Utanför boden står fortfarande en del vintergröna växter, mossa och julrosor kvar sedan i julas. När vårsolen nu börjar lysa får jag så småningom börja vattna i krukorna så att växterna undviker torkskador.

Februari på Länsmansgården

Ha det fint och glad Alla Hjärtansdag till dig och de dina!

Bästa hälsningar från 

Karolina