Karolina Brising

Karolina Brising

Jag som driver Länsmansgården Design heter Karolina Brising och är utbildad Trädgårdsingenjör vid SLU i Alnarp. Med mig i bagaget har jag också en kandidatexamen i landskapsplanering, en lärarexamen, samt kunskaper i textilformgivning och måleri. Ända sedan jag var riktigt liten har växter spelat en avgörande roll i mitt liv därför har jag också med åren samlat på mig breda kunskaper inom växtkomposition, växt- och ståndortslära samt trädgårdsarkitektur. Idag bor och verkar jag på Länsmansgården i Dalby och det är också här som min passion för färg och form blommar ut i full skala.

På Instagram under namnet @karolinalansmansgarden kan du följa mig och mitt designföretag. Med bilder från den framväxande trädgården på Länsmansgården och andra trädgårdsdesignprojekt visar jag här den trädgårdsdesign som ligger mig varmast om hjärtat. Gå gärna in i mitt bildarkiv för att låta dig inspireras och upptäcka mer om mig och min formgivning.

Har du frågor eller funderingar om trädgård så tveka inte att höra av dig till mig. Frågan är alltid fri och för mig finns det inget roligare än att kunna vara dig behjälplig.

”Man skulle nog kunna kalla mig en sann design- och växtnörd…i alla fall om du frågar min familj.”

Länsmansgården

 Länsmansgården – historia och verklighet

Länsmansgården är namnet på den 1700-tals gård i Dalby där jag, Karolina Brising bor och verkar. Runt gården finns idag en 2600 m2 stor tomt där en ny trädgård sakta med säkert håller på att växa fram. Genom att använda mig av ett strikt formspråk i kombination med böljande planteringar, hoppas jag här kunna bjuda på såväl inspiration som stilfullhet.

Trädgården som står mig varmt om hjärtat har också en betydelsefull roll i företaget och varumärket Länsmansgården Design. Här har jag möjlighet att utforska mitt enormt stora intresse för perenner, lökväxter och rosor och även bjuda besökare på sann trädgårdsglädje. Idag är trädgården min oas och experimentverkstad och här kan jag njuta, arbeta, utforska, dra lärdom och framförallt göra det jag älskar mest i livet nämligen vårda och sköta om en trädgård.

Efter en omfattande renovering av boningshuset flyttade jag, min man Anders och våra fyra barn in i mars 2015. Trädgården var då nästintill orörd och bestod mestadels av gräsmatta, grus och gamla fruktträd. Ett halvår efter inflyttningen påbörjades så anläggningen av en ny trädgård på Länsmansgården med ny formgivning och en ny struktur. Då lades också grunden till det som så småningom ska utvecklas till en formell trädgård i sann engelsk anda.

På framsidan av boningshuset finns en nyanlagd buxbomsparterre gjord efter ett gammalt klassiskt mönster. Samma symbol finns även i loggan till företaget Länsmansgården Design. Tanken är att denna buxbomsparterre alltid ska finnas med i verksamheten och ständigt förändras och utvecklas. Därför kommer även planteringarna i parterren att ständigt inta nya skepnader. Säsong för säsong och år från år.

Är du intresserad av trädgården och vill boka en visning?

Vänligen kontakta Karolina på 070-961 16 97.