Länsmansgården

 Länsmansgården – historia och verklighet

Länsmansgården är namnet på den 1700-tals gård i Dalby där jag, Karolina Brising bor och verkar. Runt gården finns idag en 2600 m2 stor tomt där en ny trädgård sakta med säkert håller på att växa fram. Genom att använda mig av ett strikt formspråk i kombination med böljande planteringar, hoppas jag här kunna bjuda på såväl inspiration som stilfullhet.

Trädgården som står mig varmt om hjärtat har också en betydelsefull roll i företaget och varumärket Länsmansgården Design. Här har jag möjlighet att utforska mitt enormt stora intresse för perenner, lökväxter och rosor och även bjuda besökare på sann trädgårdsglädje. Idag är trädgården min oas och experimentverkstad och här kan jag njuta, arbeta, utforska, dra lärdom och framförallt göra det jag älskar mest i livet nämligen vårda och sköta om en trädgård.

Efter en omfattande renovering av boningshuset flyttade jag, min man Anders och våra fyra barn in i mars 2015. Trädgården var då nästintill orörd och bestod mestadels av gräsmatta, grus och gamla fruktträd. Ett halvår efter inflyttningen påbörjades så anläggningen av en ny trädgård på Länsmansgården med ny formgivning och en ny struktur. Då lades också grunden till det som så småningom ska utvecklas till en formell trädgård i sann engelsk anda.

På framsidan av boningshuset finns en nyanlagd idegransparterre gjord efter ett gammalt klassiskt mönster. Samma symbol finns även i loggan till företaget Länsmansgården Design. Tanken är att denna parterre alltid ska finnas med i verksamheten och ständigt förändras och utvecklas. Därför kommer även planteringarna i parterren att ständigt inta nya skepnader. Säsong för säsong och år från år.

På baksidan av huset byggs våren 2019 ett orangeri med inspiration från både Norden och England. Runt omkring orangeriet kommer det successivt att växa fram en grönskande trädgård indelad i olika rum. Dels kommer här att finnas en köksträdgård med tillhörande kompost och redskapsskjul. Sen kommer det även att finnas en damm, en SPA-avdelning och ett Woodland. Längs med husest kommer det att löpa långa rabatter fyllda med hortensior.

Är du intresserad av trädgården och vill boka en visning?

Vänligen kontakta Karolina på 070-961 16 97.