Härrom dagen var jag på en härlig pressvisning med tema julinspiration och hyacinter hos talangfulla Anna Gouteva i Malmö. Pressvisningen arrangerades av Malin Hidsäter och Erika Wallin på Blomsterfrämjandet

När eventet var över och det var dags att åka hem kände jag en otrolig glädje i sinnet. Hela jag var uppfylld av julinspiration och med mig hade jag en längtan efter doftande hyacinter i olika färger. Vi får se om ni känner likadant efter att ha sett bilderna som jag tog under visningen.

Dukning med hyacinter hos Anna Gouteva

Anna Gouteva hade gjort en stilfull och annorlunda dukning i vita och grågröna nyanser där hyacinter fick spela huvudrollen. Porslinet på bordet var i samma vackra färgskala, tillverkat av keramiker Ann-Katrin Braf.

Hyacint i glaskupa

Om du är känslig för doftande hyacinter kan du placera dem under en vacker glaskupa. Glaskupan gör att doften minskar betydligt och dessutom är detta ett utmärkt sätt att visa upp hyacintens skönhet.

Bukett

Varför inte en vacker gå-bort-bukett i aprikosa toner och visst är denna julkreation bara så läcker!

Julbukett

Eller denna bukett med både hyacinter och amaryllis på ett stativ från Tage Andersen. Buketten är givetvis bunden av Anna Gouteva och vilken bukett sen, den är ju bara så vacker.

Hängande hyacinter

Hyacinter är utmärkta lökväxter att dekorera med och är bara löken vattenmättad klarar den sig utan vatten i upp till fyra dagar.

Hyacinter i kruka

Vita hyacinter är mina favoriter och här har Anna placerat många tillsammans i en gråmelerad utomhuskruka.

Amaryllis

En annan julfavorit hos mig är vita amaryllis.

Hyacint installation

Hyacinter är tacksamma att göra arrangemang med som här en lekfull kreation i blått.

Hyacinter i glasbox

Blåa hyacinter som inte doftar så mycket är t ex sorten Blue Pearl.

Alla hyacinterna ni ser på bilderna här i inlägget är givetvis svenskodlade och Blue Pearl är en av dessa. Vill du ha en vacker blå hyacint som inte doftar så mycket, fråga efter Blue Pearl i din blomsterbutik.

Julgran med hyacinter

Kanske är det dags för en lite annorlunda julgran i år med hängande hyacinter istället för glaskulor.

Juljusstake

Tänk så mycket fint det går att skapa med enkla medel så som mossa, grenar och några snittblommor och kanske skulle denna adventsljusstake passa perfekt hemma hos dig.

Julinspiration

Lite rött måste vi få in på slutet här i inlägget och vad blir väl bättre än mörkröda amaryllis i kombination med röda julstjärnor och hyacinter (de heter röda fast de är mörkrosa). Nej detta är nog det juligaste juliga man kan tänka sig.

Anna Gouteva

Avslutningsvis vill jag säga stor tack till Anna Gouteva med personal för all kreativitet och skaparglädje som ni bjöd på i onsdags. Stort tack också till arrangörerna Malin och Erika på Blomsterfrämjandet för en härlig förmiddag i hyacintens tecken.

Nu känner jag att julstämningen sakta börjar smyga sig på och imorgon är jag den första att bege mig till stan för att inhandla svenskodlade hyacinter i alla möjliga färger. Himmel som jag längtar….

Bästa hälsningar från

Karolina