Under min studietid till Trädgårdsingenjör Design på SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) i Alnarp fick jag förmånen att åka på flera härliga trädgårdsresor ut i världen. En av resorna gick till England och det fantastiska Great Dixter. Just detta året var våren sen vilket gjorde att vi fick se ovanligt mycket lökblomning i rabatterna. Härligt för mig som älskar tulpaner i alla möjliga varianter.

Great Dixter i tulpantid

Great Dixter var en av huvudattraktionerna under resan och himmel vilken härlig trädgård vi kom till. På Great Dixter bodde och verkade Christopher Lloyd under sin livstid (1921-2006). Christopher Lloyd var trädgårdsmästare, författare och kreatör och en kändis i trädgårdsvärlden.

 

Tulpaner och förgätmigej på Great Dixter

Great Dixter blev med tiden ett nav för nytänkande och annorlunda idéer när det gällde trädgård och än idag har trädgården gott rykte ute i världen. Idag är sköts Great Dixter av Fergus Garett och hans skickliga team och om du inte har varit där ännu vill jag varmt rekommendera dig ett besök.

Tulpaner på Great Dixter

Den runda trappan var bara en av drömvyerna som jag fångade på bild och blå förgätmigej och orangefärgade tulpaner blev också en helt ny upptäckt. Fortfarande drömmer jag om blått och orange tillsammans och jag har en plan på att använda samma kombination på lökväxter hemma i min egen trädgård i framtiden.