Ni som läste mitt inlägg förra veckan om Bordsdekorationer i rosa vet att jag för några veckor sedan gjorde blomsterarrangemang till en 70-årsfest. I detta inlägget kommer jag nu att visa några bilder tagna på platsen hemma hos min kund precis innan festen skulle gå av stapeln.

Som många av er säker vet är jag absolut ingen florist utan bara glad amatör. Så när jag skulle tillverka arrangemangen fick jag därför söka god hjälp av Helen som arbetar i blomsteraffären Tusen Sköna Ting i Dalby. Stort tack Helen för din kunskap och din varma bemötande, utan dig hade jag aldrig fixat utmaningen!

Bordsdekoration med rosa tulpaner

När vi valde färg till alla bordsdekorationer föll valet på rosa. Utgångspunken var en rosa tulpan som jag dessvärre inte vet namnet på och på bilden här ovan ser ni den kombinerad tillsammans med vaxblomma, pistasch och plättar i luften.

För både min kund och mig var det viktigt med en fräsch och vårig färg i arrangemangen. Speciellt eftersom tiden för festen var i slutet av januari och julen precis hade städats bort. I januari är längtan efter färg och grönt stark hos de flesta så därför bestämde vi oss för att låta den längtan bli tillfredsställd. Åh jag tror att vi lyckades för på festen fick vi mycket beröm för bordsdekorationerna … tänk så härligt!

Bordsdekoration och vinglas

Ett av de större blomsterfaten stod uppställt precis intill buffébordet och vinbaren.

Dukning och servettdekoration

I dukningen på bordet använde vi Duni-servetter av en fin kvalité, men för att göra det hela ännu stiligare pyntade jag upp servetterna med ett silvrigt band och en liten gren pistasch.

Dukning honnörsbord

På det längsta bordet satte vi en stor glasskål på fot som jag fyllde med primulor, mossa, vide och vaxblommor. Jag tycker att intrycket blev lite skogslikt vilket kändes både lugnt och rofyllt.

Nedanför den större kreationen ställde jag sex små iittalaglas, tre på varje sida om den stora glasskålen. Iittalaglasen fyllde jag med rosa ranunkler och pistasch och det var tack vare småglasen som bordet kändes lite festligare och som ett honnörsbord.

Bordsdekoration honnörsbord

Här ser ni en närbild på den större bordsdekorationen igen!

Bordsdekoration i glaskruka

På småborden som stod utplacerade lite runt om i vardagsrummet gick det inte att göra så stora arrangemang. Här tillverkade jag istället mindre kopior av den stora glasskålen och med samma innehåll; primula (jag använde sorten Suze), mossa, vide, vaxblommor och även lite plättar klättrar i luften.

Ranunkel i vas

På några väl valda ställen runt omkring i rummet placerade jag dessutom ut små vaser med en rosa ranunkel i varje vas.

Primulor och mossa i höga glas

På ett mindre bord nära ingången och hallen ställde jag fram två gammeldags vinglas fyllda med mossa, primulor och körsbärsgrenar.

Toalettblommor

  Till och med på toaletten fick små blomsterarrangemang flytta in.

Tack rara ni för att ni läst mitt blogginlägg. Jag hoppas att jag lyckats inspirera er alla vidare till att våga göra egna bordsdekorationer, för kan jag så kan ni!

Ha det nu riktigt bra! Hälsningar Karolina