För några veckor sedan fick jag en fråga från en av mina kära kunder om jag kunde tänka mig att göra bordsdekorationer till en födelsedagsfest. Naturligtvis var det inte vilken födelsedagsfest som helst utan hennes mans 70-årfest, vilket gjorde det hela lite mer betydelsefullt.

Först kände jag mig kluven…. skulle verkligen jag som aldrig gjort bordsdekorationer förut kunna klara av denna utmaning? Min kund sa att hon hade fullt förtroende för mig och att hon bestämt ville ha min hjälp. Sagt och gjort jag sa JA till utmaningen och i inlägget som följer kommer ni att få se några av mina alster.

Planteringskaos i garaget

I januari månad är det kallt att stå utomhus och göra i ordning snittblommor så min snälla man Anders fixade ett temporärt planteringsbord i vårt garage. Om jag får säga det själv var det en utmärkt plats att stå på.

Oasis och pistach

De båda lite större bordsdekorationerna gjorde jag på två silverfat med hjälp av oasis i botten. Som ni ser på bilden började jag med att först bygga upp ett underlager runt oasoskuben med pistasch.

Rosa tulpaner som bordsdekoration

Därefter gjorde jag små hål med hjälp av en vass gren i oasisen och i hålen stack jag sedan ner rosa tulpaner. Emellan tulpanerna stack jag rosa vaxblommor vilket blev både skirt och vackert på samma gång.

Liten bordsdekoration

Till de mindre bordsdekorationerna (till småborden) använde jag mig av glaskrukor på fot. I dessa planterade jag en svenskodlad rosa primula vid namn ‘Suze’ i vilken jag sedan stack ner vide, vaxblommor och plättar i luften. Resultat som ni ser på bilden blev både stilrent och fint.

Små bordsdekorationer

Här ser ni bordsdekorationerna igen på golvet i vårt garage.

Rosa ranunkler i glas

För att honnörsbordet skulle bli ännu finare gjorde jag en liten överraskning till min kund. I sex stycken gråa iittalaglas stack jag ner rosa ranunkler tillsammans med pistasch. Här ser i en närbild på en av blomsterglasen.

I botten på blomsteglasen använde jag oasis men det syns inte igenom drickaglaset. Kanske är detta ett tips som ni kan ta med er till helgens middag om ni känner för att göra enkla och inte alltför komplicerade bordsdekorationer. Sätter man många glas i ett vågmönster på bordet blir det jättefint tycker jag.

Bordsdekorationer i flyttkartong

Tillslut var det så dags att frakta över alla bordsdekorationerna till min kund. Jag använde mig av en flyttkartong så att allt skulle stå stadigt och inte välta, det lyckades och allt kom fram väl. I nästa inlägg kommer jag att visa bilder från dukningen innan festen.

Bordsdekoration med rosa tulpaner och vaxblommor

Ha det fint!

Bästa hälsningar från Karolina