Blomsterprogram 2018

Varje år designar jag ett blomsterprogram för urnor och rabatter på Länsmansgården i Dalby. Detta årets glada och färgstarka tema har jag valt att döpa till EXPERIMENT.

Hösten 2018

2018 års sommarblomstema EXPERIMENT har sin inspirationskälla i den orangea och röda färgskalan. Grundtanken har varit att lek- och experimentlusten ska få blomma ut med nya färgkombinationer och på så vis ge energi och glädje till betraktaren. Som kontrast till de vardagliga färgerna återfinns också sammetsmörka blad och blommor och som accent även gula guldblänk. Det mörka behövs för att lugna ner och ge djup åt temat och det ljusa för att skapa dynamik och skimmer. Kort sagt ett EXPERIMENTELLT tema som ger mersmak.

Under senare delen av hösten ändrades temat framför huvudentrén på Länsmansgården. Istället för ett fyrverkeri av färger lugnades temat ner till silvriga och gröna nyanser. Anledningen till att temat ändrades var främst för att förbereda inför vintern men också för att vissa av sommarblommorna farit illa av den varma sommaren som var 2018.

Grind och inkörsel på Länsmansgården
Dahlior i många färger
Dahlior längs införseln
vy över dahlior och Länsmansgården
Dahlior och stor kruka
Karolina Brising med dahlior
Lila och röda dahlior
dahlior i cirkeln
Höst i trädgården på Länsmansgården
Verbena och dahlior
Ljung och hösturnor
Silvergirland på rad
Höstfägring vid boden
Silver och grön höstfägring
Silver och grönt i hösttemat på Länsmansgården