I helgen var jag och mina vänner Åsa @gardenasa och Kristina @kridar1 på trädgårdstur till Danmark. Tillsammans hade vi hittat öppna trädgårdar som vi ville besöka via Haveselskabets hemsida. Klickar ni på länken kommer ni direkt till dessa.

När vi satte oss i bilen på lördagsmorgonen säger plötsligt Åsa, “Ja och så ska vi åka till @gncgarden också, jag har pratat med Gina”. Gissa om jag blev fylld av förväntan och glädje. Tusen tack Åsa för att du fixade detta!

OBS: Gnc-Garden tillhör inte Haveselskapets öppna trädgårdar utan Gina har vi träffat via Instagram.

Gina bland hortensior

Besök hemma hos Gina @gncgarden

Vi kom fram till Ginas fantastiska trädgård på söndagkvällen och detta var vårt sista trädgårdsbesöket på vår härliga resa. Åh vilken trädgård vi möttes av och vilken underbart trevlig familj, vi kände oss så väl emottagna.

Gina finns på Instagram under namnet @gncgarden och vi har följts åt där under flera år. Gina har ett fantastiskt konto som ni bara måste in och titta på, om ni inte redan följer förstås.

Gatsten och klot hos Gnc-garden

Gången som leder mot hortenisahavet

Eftersom Ginas trädgård är helt galet fin kommer det att bli två blogginlägg denna gången. Det första handlar om trädgårdens höjdpunkt hortensiorna som finns på baksidan och det andra kommer att visa framsidan på trädgården.

Här på bilden ser ni gången som leder till baksidan där hortensiorna står så praktfullt. Lägg speciellt märke till mönstret i gatstenen och hur fint den formklippta buxbom står intill gången. Gina berättade att tidigare hade hon rosor här men de klarade inte läget och därför ersattes de med buxbom, visst är det fint.

Vidjehortensior och lavendel

Hortensiorna står i nordöst på baksidan av huset

Åh så stod vi här tillslut i hortensiahavet hemma hos Gina, visst är det en magisk vy som erbjuds. Hortensiorna på bilden är av sorten Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ och klickar ni på länken nedan kan in läsa mer om vilka växtbetingelser och vilken ståndort som sorten kräver.

Fika bland hortensior

Dags för fika

Efter rundtur i trädgården och såklart den viktiga fotograferingen så var det dags för oss att slå oss ner mitt i hortensiahavet. Gina hade fixat en mysig fika med flädersaft och tilltugg och vi kände oss så ompysslade.

Vi hann då också prata lite om när huset byggdes i början av 2000-talet och att det då endast varit gräsmatta och tre träd på baksidan av huset. Det var Gina och hennes man som byggde huset och idag bor de här med en dotter och hunden Carlo. Den äldre dottern har flyttat hemifrån.

Vackra hortensior hos Gina

Ett trädgårdsintresse växter fram

Efterhand som tiden gick blev Gina mer och mer intresserad av trädgård och att skapa rum och vackra miljöer. Idag är hon inbiten trädgårdsfantast men hon påpekar bestämt att trädgården kommer aldrig att bli klar, det finns alltid nya idéer och planer.

Kanske kommer Gina och hennes man att bygga ett växthus i framtiden men ännu är det bara i planeringsstadiet. Jag håller tummarna för att det där växthuset kommer att byggas för himmel så fint Gina då kommer att göra både i och runt växthuset. För är det något Gina är bra på så är det design och styling.

Stilig entré med krukor

På bilden ser ni en välkänd vy från Ginas konto på Instagram. Ofta stylar och fixar Gina med krukor och växter runt omkring hela huset och just här är det buxbom som återfinns i krukorna. För ni håller väl med mig om att det är både välkomnande och snyggt med krukor intill ytterdörr.

Hunden Carlo bland hortensior

Till sist vill jag rikta ett varmt och innerligt tack till dig Gina för att vi fick besöka dig och din have. jag hoppas så att vi ses igen.

Ha en riktigt skön sommar och håll utkik, det kommer ett inlägg till från Ginas underbara trädgård!

Ha det gott från Karolina