Vårkrukor på Länsmansgården

Här är du:Hem/Länsmansgården Design, Tips & Råd/Vårkrukor på Länsmansgården

Vårkrukor på Länsmansgården

Framför huvudingången båda sidor om entrétrappan till vår gård har vi en stor samling våriga krukor just nu. I höstas köpte vi några större frosttåliga stengodskärl från Cadabra Design, dessa syns i bakgrunden på bilden http://www.cadabradesign.se/produkt/vaso-colosseo/. För en månad sedan kände vi att vi ville utöka antalet krukor ytterligare och då föll valet på svartbruna lerkrukor från Flyinge Plantshop http://www.flyingeplantshop.se

Påfyllning av jord till våriga krukor framför entrén på Länsmansgården i Dalby

Det gick åt en hel del jord när krukorna skulle fyllas på inför säsongen. Jag brukar använda en färdiggödslad jord från t ex Hasselfors (E-jord eller U-jord). Efter någon månad brukar jag dessutom tilläggsgödsla för att näringen ska räcka till en riklig blomning under hela växtsäsongen.

Mörka krukor vid entrén till Länsmansgården i Dalby

I botten av krukorna (över dräneringshålet) brukar jag lägga en bit kartong. Då hålls jorden på plats i krukan och man slipper få jord ut på underlaget.

Lila penséer i våriga krukor vid entrén till Länsmansgården i Dalby

I år föll valet på penséer i lila och violetta toner till krukorna. Jag beställde också lilafärgad gyllenlack och vinröd alunrot från min lokala blomsterbutik, Tusen Sköna Ting.

Lila penséer vid entrén till Länsmansgården i Dalby

I den buxbomskantade rabatten vid uteplatsen har jag också planterat penséer och gyllenlack i lila toner. På bilden ser ni en vybild över gårdsplanen och entrén till boningshuset här på Länsmansgården i Dalby.

By | 2017-05-16T10:42:58+00:00 19 april, 2017|Categories: Länsmansgården Design, Tips & Råd|Tags: , , |2 Comments

2 Kommentarer

 1. Trädgårdstid 21 april, 2017 vid 13:45 - Svara

  Så, så fint – en underbar krukkombo som säkert kommer att hålla flera månader om inte hela säsongen! Jag som är både lite praktiskt lagd men samtidigt ”messy” undrar hur du gör när du planterar – lägger du något underlag så att spilljord inte hamnar bland gruset? Eller flyttar du krukorna vid plantering (låter jobbigt)?
  Kram Elin

  • Karolina 25 april, 2017 vid 21:46 - Svara

   Hej Elin så härligt att gå in här och se att du skrivit en kommentar :-).
   Denna gången hamnade en del jord faktiskt utanför krukorna… vilket inte är någonting för mig. Anders kunde suga upp det mesta med lövsugen och sen vattnade vi ner det resterande i gruset. Kanske inte optimalt men ändå. I Peppinge burkar jag flytta krukorna ut på gräset när jag planterar, då blir ju gräsmattan dressad samtidigt. Nu är iaf allt planterat och klart, och om bara inte frosten tar död på allt så hoppas jag på en lång blomning. Måste säga att jag är liiiite orolig, men så är det ju alltid med trädgård :-).
   Ha det fint och kram

Lämna en kommentar