Great Dixter i tulpantid

Här är du://Great Dixter i tulpantid

Great Dixter i tulpantid

Under min studietid till Trädgårdsingenjör Design på SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) i Alnarp fick jag förmånen att åka på flera härliga trädgårdsresor ut i världen. En av resorna gick till England och det fantastiska Great Dixter. Just detta året var våren sen vilket gjorde att vi fick se ovanligt mycket lökblomning i rabatterna. Härligt för mig som älskar tulpaner i alla möjliga varianter.

Great Dixter i tulpantid

Great Dixter var en av huvudattraktionerna under resan och himmel vilken härlig trädgård vi kom till. På Great Dixter bodde och verkade Christopher Lloyd under sin livstid (1921-2006). Christopher Lloyd var trädgårdsmästare, författare och kreatör och en kändis i trädgårdsvärlden.

 

Tulpaner och förgätmigej på Great Dixter

Great Dixter blev med tiden ett nav för nytänkande och annorlunda idéer när det gällde trädgård och än idag har trädgården gott rykte ute i världen. Idag är sköts Great Dixter av Fergus Garett och hans skickliga team och om du inte har varit där ännu vill jag varmt rekommendera dig ett besök.

Tulpaner på Great Dixter

Den runda trappan var bara en av drömvyerna som jag fångade på bild och blå förgätmigej och orangefärgade tulpaner blev också en helt ny upptäckt. Fortfarande drömmer jag om blått och orange tillsammans och jag har en plan på att använda samma kombination på lökväxter hemma i min egen trädgård i framtiden.

2 Comments

 1. Trädgårdstid 15 april, 2017 vid 08:17 - Svara

  Sååå snyggt med tulpanerna som sticker upp ur förgätmigejen! Tankarna spinner genast igång på var jag kan ha detta därhemma…:-) Jag har ju en hel hörna av trädgården som är översållad med förgätmigej sedan långt innan vi flyttade in, men det är lite avsides, så det känns inte som den logiska tulpanplaceringen.
  Kul med din nya blogg, jag har lagt in den i min blogglista 🙂
  Kram Elin

  • Karolina 17 april, 2017 vid 20:21 - Svara

   Hej Elin,
   Så roligt att du också gillar förgätmigej i kombination med tulpaner. Jag blev så glad när jag såg att du skrivit en kommentar här och nu har jag även lyckats hitta hur jag svarar dig :-). Kul att du också har en blogg, nu ska jag försöka lokalisera hur jag följer dig… ja detta med bloggeriet är en ny grej för mig, så du får ha lite överseende. Hoppas påsken varit bra och ha en fin vecka! Kram från Karolina

Lämna en kommentar